Voor professionals

Wat doet de Woonadviseur?

De Woonadviseur helpt ouderen met advies en het zetten van de juiste stappen op het gebied van wonen. We werken voor álle 55-plussers uit Utrecht.

De dienstverlening varieert van een oriënterend gesprek tot intensieve begeleiding. Samen brengen we de woonwensen van de oudere in kaart en nemen dat als vertrekpunt. We onderzoeken welke belemmeringen men ervaart om te verhuizen of het huis aan te passen. We verschaffen informatie over het woningaanbod en over bijvoorbeeld regelingen waarvan 55-plussers in Utrecht gebruik kunnen maken. We helpen knelpunten op te lossen en kunnen voor ouderen die niet digi-vaardig zijn zelf zoeken of hen doorverwijzen naar de juiste instanties. Ook kunnen wij het woningaanbod in de gaten houden en de oudere daarvan op de hoogte houden.

Voor woningeigenaren kunnen wij dienen als vraagbaak naar ontwikkelingen mogelijkheden die voor hen geschikt of passend zijn.

Het persoonlijk contact en onze neutrale rol maakt dat we echt kunnen zijn voor iedere senior, ook als iemand zich nog lang geen senior voelt.

Waar mogelijk maken we thuis kennis, zien we iemands huidige situatie en denken we mee over de toekomst.

Doorverwijzen

Spreekt u iemand die bezig zijn of haar woonsituatie? Een woonvraag, al dan niet gecombineerd met een zorgvraag? We denken graag met u mee om een antwoord op de vraag te vinden. Soms kunnen we een andere instantie inschakelen of helpen we zelf. We kunnen adviseren over mogelijke regelingen of wegwijs maken in de mogelijkheden voor uw klant of client. 

Samenwerken

Wij komen graag langs om kennis te maken en te kijken hoe we kunnen samenwerken.

Neem contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld:

  • Presentatie
  • Bijeenkomsten

Ontvang de nieuwsbrief voor professionals van de Woonadviseur Ouderen 55+, schrijf u hier in.

* indicates required