Wat doen wij?

Wat doet de Woonadviseur?

De Woonadviseur helpt ouderen met advies en het zetten van de juiste stappen op het gebied van wonen. We werken voor álle 55-plussers uit Utrecht.

We maken graag kennis met u en ons vertrekpunt is uw vraag.

Of u nu een oriënterend gesprek wil, alleen wat informatie of langdurige hulp bij het vinden van een volgende woning. Dat kan!

Of u nu huurder bent of in het bezit bent van een woning, uw woonvraag is belangrijk en vinden wij interessant. Wij geloven erin dat als we u goed helpen dat we daar allemaal bij gebaat zijn.

We kunnen u vertellen over alle regelingen op het gebied van sociale huur, wegwijs maken in welke stappen u kunt zetten, informeren over woningaanbod nu én in de toekomst. Ook hebben we een groot netwerk van instanties, bedrijven en organisaties rondom wonen voor 55-plussers. We helpen knelpunten op te lossen en als u al die digitale zaken ingewikkeld vind bieden wij uitkomst.

We vinden het persoonlijk contact het meest belangrijk. Waar mogelijk komen we bij u langs om kennis te maken en u verder te helpen.

Waarom een woonadviseur?

Het is belangrijk dat u nu én in de toekomst kunt wonen op een manier die bij u past. De Woonadviseur helpt bij het oriënteren, kan met u sparren over uw woonwensen en kan helpen bij het afwegen van opties. Als u uw keuze hebt gemaakt kan de Woonadviseur u verder op weg helpen. De Woonadviseur is onafhankelijk en stelt uw persoonlijke woonsituatie voorop en helpt u voor te bereiden op de toekomst.

Er zijn vele zaken die van belang kunnen zijn. Misschien bent u toe aan een andere woning, die beter past bij uw wensen en behoeften of overweegt u om uw woning aan te passen. Verhuizen naar een gelijkvloerse woning kan een oplossing zijn, of misschien is een kleine aanpassing in uw huidige woning wel mogelijk.

Misschien wilt u rustig wonen of is een woongroep juist wel passend. Er worden woningen ontwikkeld waar u omziet naar uw naasten in een complex of nieuwbouw midden in de natuur. Is een woongroep iets voor u? Vraagt u zich af wat u kunt doen of kunt wensen? Weet u niet hoe te beginnen? Geen vraag is ons te gek. De Woonadviseur kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen. We werken voor inwoners van de gemeente Utrecht die 55 jaar of ouder zijn.

Regelingen

Er bestaan verschillende regelingen die het voor (oudere) huurders en woningeigenaren makkelijker maken om te verhuizen of aanpassingen in huis aan te vragen. We kunnen u adviseren. Soms komt u ook in aanmerking voor een korting op de huurprijs van de nieuwe woning en zijn er subsidies voor woningaanpassingen.

Komt u in aanmerking voor huurkorting?

Weet u van de van ‘Groot naar Beter-regeling?’

Over deze en andere regelingen kan de Woonadviseur u meer vertellen. Wilt u graag een informatiepakket ontvangen of bekijken of bepaalde regelingen voor u van toepassing zijn? Vul hiervoor het contactformulier in.